A jó töltet igazodik a baba változó igényeihez

A jó töltet igazodik a baba változó igényeihez
  A múltkori felsorolásból kifelejtettem azt, hogy azért is olyan nagy a mosielhagyók aránya, mert nem tudunk tölteteket összeállítani. Ugye az eldobhatósban gyárilag benne van egy nagy adag zselésítő, nem is kell gondolkodnunk ezen a kérdésen, míg a mosiban nekünk kell meghatározni a töltetet, és folyamatosan alkalmazkodni.

  3+1 fő befolyásoló tényező van:
  - hány milit ivott/evett a gyerkőc
  - mennyi időre akarjuk, hogy elég legyen a kombó
  - hűvös, felfázós idő van-e
  - mennyit ül a kicsi

  Pl egy 50mlt ivó gyerekre elég egy mikroszálas 3 órára, míg egy 500 milit ivóra egy mikroszálas és 2 bambuszos is elfér, és nem ajánlatos kivárni a 3 órát sem.

  Nyáron több a pisi mellett az ízzadás is, illetve ősszel nemhogy ízzadás nincs, de még felfázás is van. A jégkocka gyerekek akár duplaannyit is pisilhetnek a hűvös, fűtetlen időszakokban ugyanakkora folyadékigény és időtartam mellett, mint kánikulában.
  Amit a legkevésbé szokás figyelembe venni, hogy a gyerkőc mennyit ül. Ülés során préselődik a folyékony halmazállapotban levő pisi, így hamarabb jut el arra a szintre a töltet, hogy plafonálódjon a kapacitása. Pl. a kender messze a legalkalmasabb az ücsörgős tevékenységekhez és a hordozáshoz. A tömörsége miatt alig lehet nedvességet kinyomni belőle.

  A betétek leírása alatt megtalálod a betétreceptet is és egyéb instrukciókat, hogy ne a barátnő, másik mosis vagy posztoló személy töltetét kelljen másolni, hanem a saját igényeitek alapján tudjatok tervezni. Így se túl kicsi, se feleslegesen nagy nem lesz a csomag, és végre érteni fogjátok mi miért történik, vége a lottózásnak (a poszt a termékajánló után folytatódik, görgess lejjebb):
  Végül, de nem utolsó sorban figyeljünk a ruhabecsípődésekkel, rakoncátlankodó varratokkal, használjunk #TrendyNappy hordozóspelust (azért hordozóspelus a neve, mert hordozáskor is bombabiztos) TrendyNappy #slimfit okostöltettel, valamint testhezálló, passzentos, nem buggyos, hajlatokhoz felcsúszni nem tudó harisnyát, kisnadrágot. Éjjel pedig kötelezően bodyt, csak a középső patentot bekapcsolva. Így lesz a lehető legkevesebb balesetünk és a lehető legtöbb örömünk a mosiban 🙂
  Címkék: