Hány és milyen betétre van szükséged, ha normál intenzitású a menstruációd?

Hány és milyen betétre van szükséged, ha normál intenzitású a menstruációd?

    A menstruációs betétek az erős napokra, a vékonyabb és keskenyebb menstruációs/tisztasági betétek pedig a csepegős napokra ideálisak. Egy erős napra kb 3 menstruációs betéttel számolj, egy csepegősre, pedig kb 3 enyhe vérzéshez való menstruációs betéttel. Mivel a gépi mosásra 2-3 nap után kerül sor és kb 1 nap a száradás, ezért egy betét jellemzően 4 nap után lenne újra használható, viszont addigra már vékonyabb betétre van szükségünk, illetve már nem menstruálunk. Elmondható tehát, hogy egy betét egyszer kerül használatba egy menstruációs ciklus során. Tehát összeadjuk simán a napi mennyiségeket és annyi betétre van szükségünk a 100%-os mosihoz. 1-2 darabbal vegyünk mindenből többet, hogy biztosan ne maradjunk betét nélkül :)

    Vegyünk egy példát :) Ha 5 napig menstruálunk, amiből 2 nap erős vérzéssel jár, akkor 2x3 menstruációs betétet vegyünk plusz 1-2 darab rezerva, a csepegős vérzéshez pedig mivel 3 napig tart, ezért 3x3. Itt is vegyünk 1-2 darabot pluszba a biztonság kedvéért :)

    Hogyha a tapasztalataink szerint nem szokott elég lenni a napi 3 csere, akár mert megtelik, akár mert így érezzük higiénikusabbnak, cseréljünk annyiszor amennyiszer csak igényeljük, és a saját szükségleteinkre szabva számoljuk ki, hogy mennyi betét kell :) Egy menstruációs betét nekem elég szokott lenni egy teljes erős napra (a teszt kedvéért használtam ilyen sokáig, hogy lássam mennyit bír), ami kb 5 tampont jelent, de higiéniai okok miatt, javasolt a reggeli, koradélutáni és esti csere, szóval nem sokaknak fog kelleni naponta több, mint 3, nagyon sokat bírnak a TrendyNappy betétek :)


    Címkék: