Betétrecept az aktuális igények alapján


Kövesd a TrendyNappyt Facebook-on, Instagram-on és YouTube-on.

A töltet nagysága annak függvénye kell legyen, hogy mennyit iszik a gyerkőc. A kompozíció 3-3.5 órát kell bírjon, és ne tartalmazzon több betétet, réteget, mint amennyi ehhez szükséges. A csomag bírjon sokat és legyen minél kisebb.

Mindig vigyázzunk, hogy a body vagy a kisruhák ne csússzannak a pelus alá, érintkezve a már nedves zsebbel vagy töltettel. Ugyanígy ügyeljünk arra is, hogy a combnál levő nedvesedő varratokhoz a ruha ne érjen hozzá, mert érinkezéskor átadódik a nedvesség. A body alsó kapcsaiból csak a középsőt kapcsoljuk be, mivel így a body íve sokkal feljebb lesz, mint a pelus íve, valamint használjunk testhezálló, méretben pont jó harisnyát és nadrágot. Minél buggyosabb egy nadrág, annál nagyobb az esélye, hogy felcsúszkáljon és becsípődjön a pelus és comb közé, vagy odaszoruljon a varratokhoz. Amint észrevesszük, hogy a ruha becsípődött, csippentsük-húzzuk ki onnan.

Mikor a gyerkőc hordozva, hintáztatva, kocsikáztatva van, a súlya a peluson van, és az erős nyomás miatt a szélek felé tolul a nedvesség a töltetben, valamint az ülőpozíció miatt jobban odaférkőzik a ruházat a töltethez és a varratokhoz. Ezekben az esetekben használjunk több töltetet, vagy cseréljünk egy órával hamarabb, mint normál esetben tennénk. Hogyha nem szeretnénk nagyobb csomagot a popóra, és hamarabb sem szeretnénk cserélni, mint 3-3,5 óra, akkor ezen tevékenységek során (hordozás, hintázás, kocsikázás) használjuk a saját márkás TrendyNappy pelust, mivel ezt a hordozók küzdelmei ihlették és hívták életre, s az ő problémáikra keresett és talált megoldást. A TrendyNappy pelus maximális védelmet nyújt minden helyzetben.


Hogyha a kisbaba kevesebb, mint 120ml-t eszik (kb 0-2 hónapos kora között), akkor szükségetek lesz egy mikroszálas betétre. 3-3,5 órát kell bírnia. Mikor úgy veszed észre, hogy már nemigazán elég ennyi nektek, tehát a kompozíció nem tart 3-3.5 órát, két dolgot tehetsz:

  1. vagy kiegészíted a csomagot egy bambuszos betéttel, amit kötelezően A MIKROSZÁLAS BETÉT ALÁ TESZEL
  2. vagy 2.5 óránként cserélsz 3-3.5 helyett. Nekünk könnyebb volt tartani a 3.5 órás cserét, ezért kiegészítettem a kompozíciót egy bambuszos betéttel.


Hogyha a baba 120ml-200ml közötti mennyiséget eszik (kb 2-10 hónapos kora között), akkor szükségetek lesz egy mikroszálas betétre + egy bambuszos betétre. 3-3,5 órát kell bírnia. Mikor úgy veszed észre, hogy már nemigazán elég ennyi nektek, tehát a kompozíció nem tart 3-3.5 órát, két dolgot tehetsz:

  1. hozzáadsz a kombóhoz még egy bambuszos betétet,
  2. vagy 2.5 óránként cserélsz 3-3.5 helyett.


Ebben a korban már előfordul, hogy a baba több mint 3 órát alszik éjszaka egyhuzamban. Éjszakára más kompozícióra lesz szükséged. Hogyha a baba 120-200ml-t iszik lefekvés előtt, szüksége lesz egy mikroszálas betétre + egy bambuszos betétre + egy kenderes betétre. Ez az összetétel bír 10-12 órát éjjel. Mikor a baba felkel reggel, tedd tisztába akkor is, ha nem telt le a 10-12 óra.
Hogyha felkel éjjel újra enni, tedd evés előtt tisztába.


Hogyha a baba 200ml-280ml (kb 10 hónapos kora felett), akkor szükségetek lesz egy mikroszálas betétre + 2 bambuszos betétre. 3-3,5 órát kell bírnia. Mikor úgy veszed észre, hogy már nemigazán elég nektek ennyi, tehát a kompozíció nem tart 3-3.5 órát, akkor cserélj 2-2,5 óránként. A legtöbb esetben ez az idő nem jön el, mert ennél a mennyiségnél plafonálódik a kisgyerekek folyadékigénye. Egy 3 éves gyerkőc átlagban 1.3-1.5l folyadékot iszik egy nap tej, víz, leves formájában.


Ennél a folyadékmennyiségnél (200ml-280ml) éjszakára szükségetek lesz egy mikroszálas betétre + két bambuszos betétre + egy kenderes betétre. Ez az összetétel bír 10-12 órát éjjel. Mikor a baba felkel reggel, tedd tisztába akkor is, ha nem telt le a 10-12 óra.
Hogyha felkel éjjel újra enni, tedd evés előtt tisztába.


Hogyha nem sikerül megtalálnod az igényeitekhez illő kombinációt, írj ránk privátban és nagyon szívesen segítünk. Klick ide a segítségért!