Miért az egyméretes zsebes pelenka?


Kövesd a TrendyNappy-t Facebook -on, Instagram -on és YouTube -on.


Sokféle pelustípus van: külső, belső, gyapjúkülső, AIO, AI2, csónakos és zsebes. Többféle méretben kaphatók: vannak méretesek (S, M, L) és egyméretesek (kapcsokkal állítható a méret igény szerint). Rengetegféle töltelék is létezik: muszlin, betét, prefold és ezek különböző méretben, vastagságban és anyagból készülnek. Úgy döntöttünk, hogy nagyon egyszerűen fogjuk csinálni, hogy bárki számára gyorsan megtanulható legyen a mosizás, akár egy óra alatt, és ezért csak egyméretes zsebeseket forgalmazunk, mely a bolygó legnépszerűbb mosipelustípusa és a mi kedvencünk is. Végülis az eldobhatós pelus is csak egy fajta, nem? A zsebes mosható pelenka a legegyszerűbb, de a legkomplexebb is egyben. Bárki által használható, akkor is ha az illető kezdő vagy nem annyira ügyes kezű. A zsebes pelusokat nem csak használni könnyű, de tisztítani is. Ezekből a pelusokból akár hideg vízzel is könnyedén eltávolíthatóak a foltok. Nem minden pelustípus ilyen.

A zsebes pelusba sokkal stabilabban bele lehet helyezni a tölteléket. Akkor sem mozdul el, ha a gyerkőc nem fekszik mozdulatlanul pelenkázáskor, vagy elejted a pelust pelenkázás közben. A külsők, csónakosok, AIO-k esetében újra kell igazítani az elcsúszott vagy kiesett nedvszívó részt.

A zsebes pelenkát használhatod külsőként, de a külsőt nem használhatod zsebes pelenkaként.

Hogyha bölcsődére, óvódára kerül a sor, olyan pelust kell választanod, amely nem nehezíti meg a dadusok dolgát, tehát amely a legjobban hasonlít az eldobhatósra. Ugyanez az elv, ha nagyszülőknél vagy barátoknál vagytok és nem te teszed tisztába a kicsit.

A zsebes pelenka sokkal kényelmesebb és sokkal kisebb csomagot képez, mint a pelenkabelső, mivel a nedvszívó rész nem terül el a teljes pelusfelületen, hanem csupán ott, ahol nedvszívásra van szükség, ahogyan az eldobhatós pelusnál is van. Ezen kívül a zsebes pelenka több ideig lesz jó, mivel nem vesztődik el több cm is a csípőn a pelus vastagsága miatt.

A zsebes pelenkát minden használat után lehet mosni, míg a gyapjúkülsőt nem. A higiénia az első helyen kell legyen.

A zsebes pelenka esetében nem fogsz szembesülni kompatibilitásbeli problémákkal ahogyan megeshet az AI2 és a csónakos pelenkákkal.

A zsebes pelusba bármilyen tölteléket tehetsz, míg az AIO-ba nem, hisz ahhoz hozzá vannak varrva a betétek egy-egy oldala. Ez mosáskor nehézséget is okozhat vagy kárt tehet az AIO pelusban.

A zsebes pelenkákban található egy szárazontartó védő réteg (ez a zseb), amely távol tartja a baba bőrétől a nedvességet. Más pelustípusok esetében neked kell ilyen anyagdarabkát tenned a kompozíció tetejére, vagy olyan betétet választanod amelynek az egyik oldala ilyen anyagból van. A behelyezett anyagdarabkák nem mindig maradnak egy helyben, egyenesen.

A zsebes pelenka az egyetlen típus, amely használható úszópelusként is. A többi típusnak nincs textil belső felülete, amely megakadályozná a pelus vizes bőrhöz tapadását és annak tépését. Az esetleges kaki is könnyedén megtapad rajta. Az úszópelusba nem kell betétet tenni.

Mivel egy mosipelusszett körülbelül 150.000Ft-ba kerül, ezért nem lenne túl előnyös, ha nem lenne jó egész pelusidőszak alatt, tehát kb 3 évig, ezért fontos, hogy állítható méretű legyen. Léteznek olyan pelusok, melyek olyanok mint a ruhák, időközönként le kell cserélni őket, mikor kinőtte őket a baba. Ezeknél a méretes pelusoknál az S kb 2 hónapig jó, az M kb 6 hónapig, az L kb 2 évig. Szerintem, ha ez a 3 méret létrehozható egyetlen termékkel, akkor az nekem kell. Számomra egy percig sem volt opció, hogy 3x150.000Ft-ot költsek pelenkára, ha nem muszáj és 3x annyi időt szánjak új pelusok keresésére. Ha te is hasonlóan látod a dolgokat, akkor jó helyen jársz.

És ami a betéteket illeti, szerettük volna a legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb típusokat adni neked, melyek könnyen tisztíthatóak, jól szívnak és szuperül személyre szabhatóak. "Receptet" kínálunk, konkrét adatokat sorakoztatunk fel, hogy adott folyadékmennyiség esetén milyen és hány betétet használj. Nem csak a jó nedvszívó hatás fontos, hanem az is, hogy minél kisebb legyen a csomag a popón. Meg kell találni a legoptimálisabb kombinációt és a legkisebb csomagot egyben.